Oppstartsseminar høsten 22

Del

Denne høsten reiste studentrådet IV i fellesskap med Studentrådet ØK til Sletvik feltstasjonen for seminarhelg.

Det ble buss tur i pent vær fra Trondheim og ut, med obligatorisk stopp for å handle inn godsaker for en helg med mye kos. Vi fikk servert god mat i spisesalen tilbredt av personalet deres hele helgen.

Som på leirskole losjerte vi oss i Paviljongbygget i køyesenger på rom 3 til 4 personer om gangen. Ved å komme seg litt ut av byen og bo sammen slik legges det til rette for at vi blir godt kjent med hverandre. Første kvelden tenner vi opp i engangsgriller og tilbereder smores i skumringen med utsikt ned til sjøen. I slike omgivelser går samtalene unna og diskusjonene slår virkelig rot. Med en slik start på helgen var alle klare for en lærerik og intensiv lørdag. Vi krysser tunet foran hovedbygget i morgendis på vei til dagens viktigste måltid. Frokosten består av diverse brød, med pålegg, egg og havregrøt for dem som kunne tenke seg det. Kaffekoppene fylles og vi er i gang.

Det skal absorberes mye ny kunnskap på kort tid der de tillitsvalgte skal lære alt de trenger for å gjøre en god jobb gjennom det påfølgende året. Eventuelt halvåret for de som allerede har sittet ett semester.

Vi har debatter, case og foredrag med pauser, lunsj og noe frisk luft mellom slagene. Før kvelden kommer trekker vi alle ut til en felles rebus, der er det konkurranse mellom lag fra begge fakultet. Vi tester de tillitsvalgtes evner til både å kommunisere, lytte og konstruere. Igjen leverer Sletvik sol og gode temperaturer, de aller tøffeste får også tid til et bad før kveldens store happening.

Det er duket for galle og storslått middag. Alle tar frem studentgallaen og ser fantastiske ut til helgens siste middag. Vi har taler fra ØK til IV og IV til ØK, kårer rebusens vinnerlag og deler ut den høyt hengende studentrådsdaljen til de nyvalgte. Det blir en lang og innholdsrik kveld det både sangstemme og dansefot for prøvd seg. Når det blir for mye, var stasjonens badstue ett ypperlig tilfluktsted ut i nattens timer.

Det var en noe tilbakeholden Gjen som subbet over tunet søndag morgen, og kaffeforbruket gikk merkbart opp. Med frokosten i hånden avsluttes helgen med tulledebatt og tilbakemeldingsrunde.

Det var en stille gjeng i bussen gjennom Orkanger på vei mot Trondheim denne formiddagen.

SR-IV takker for en hyggelig og minnerik kveld, nå venter vi bare på bilden fra engangskameraet for å se hvilke hemmeligheter folk holder på i ettertid.

Se mer:

Campussamling

I løpet av de neste ti årene skal alle NTNUs fagmiljø i Trondheim samles fra spredte lokasjoner til én samlet campus i området rundt Gløshaugen. Der staten

Opptak av forelesninger  

En sak vi jobber med for tiden er opptak av forelesninger. Ifølge studenttingets politikk skal det gjøres opptak av alle tradisjonelle forelesninger: «Opptak av forelesninger